Mäntylä ja Mertsalmi EM-pisteille Puolassa

Kuva
Tiedote
Melissa Mäntylä ja Hanna Mertsalmi jatkoivat EM-urakkaansa

Motocrossin naisten EM-sarja jatkui viikonloppuna Puolassa, Obornikin radalla. Helteinen sää ja tekninen rata laittoivat kuljettajat koville koko viikonlopun ajan.

Suomalaisista mukana kilpailussa nähtiin jälkeen Melissa Mäntylä ja Hanna Mertsalmi. Sunnuntaina ajetussa ensimmäisessä erässä Mäntylä kaasutteli sijalle 13 ja Mertsalmi puolestaan sijalle 20. Toisessa erässä Mäntylä oli ensimmäisen tavoin 13. ja Mertsalmi 25. Viikonlopun totaalissa Mäntylä oli 12. ja Mertsalmi 22. 125-kuutioisten puolella Mäntylä oli totaalin kuudes.

- Viikolla alkanut flunssa ja kova helle kilpailuissa olivat raskas yhdistelmä. Lauantain tekniset murheet eivät onneksi sotkeneet sunnuntain eriä. Taso oli kilpailuissa kova ja tuloksellisesti olen ajooni kuitenkin ihan tyytyväinen, Mäntylä kertoi.

- Ensimmäisessä erässä tulleet kauden ensimmäiset pisteet lämmittävät mieltä, sillä alkukausi on ollut todella vaikea. Toisen erän alussa pyörästäni hävisi takajarru ja ajaminen oli todella vaikeaa, välillä jopa vaarallista, Mertsalmi totesi.

Kilpailun totaalin voittoon ajoi Saksan Lucy Barker. Toinen oli Ruotsin Tyra Bäckström ja kolmas Tanskan Barbara Aagaard Andersen. Ruotsalaiset näyttivät kilpailussa muutenkin vauhtinsa, sillä kuuden parhaan joukossa oli peräti kolme ruotsalaista. Muutenkin pohjoismaat olivat hyvin esillä kilpailussa. Kilpailun viidestä tanskalaiskuljettajasta kaksi oli seitsemän parhaan joukossa ja koko viisikko 20 parhaan joukossa. Kilpailun paras norjalaiskuljettaja oli puolestaan totaalin kahdeksas ja maan toinen kuljettaja 17.

Mäntylä ja Mertsalmi matkaavat Puolasta kohti Suomea, jossa molemmat ajavat kahden viikon kuluttua kauden ensimmäisen SM-kilpailun Sipoossa.